Kurkuma in vanilija

Kuharska potopisna knjiga o Indiji

Kulinarično potopisna zgodba Indije, z energijo katere je prepojena ta knjiga, je eden od tistih delčkov življenja, ki se ti zgodijo naravnost iz srca, ker je duša tako hotela. Hana je bila takrat stara dvanajst let. Najina popotniška odkritja so zbrana v knjigi Kurkuma in vanilija.

72 veganskih receptov, 41 zgodb, 18 krajev, 118 fotografij

Kurmuma in vanilija

kuharska potopisna knjiga o Indiji

„Zbuditi se v Indiji je res čisto poseben občutek, ki se mu ne znam približati z besedami. Jutro tam je polno zvokov. Oglaša se ptič, škripajo stopnice, sliši se prometna cesta, milijoni ljudi prav tisti trenutek, ko odpreš oči in se zaveš, kje si, nekaj glasno počnejo in vse to se sliši kot simfonija… naslednja misel je zajtrk.”

Kulinarično potopisna zgodba Indije, z energijo katere je prepojena ta knjiga, je eden od tistih delčkov življenja, ki se ti zgodijo naravnost iz srca, ker je duša tako hotela. Hana je bila takrat stara dvanajst let. Ne morem si predstavljati, da sva res napolnili dva nahrbtnika, manjši je bil v vsakdanjem življenju šolska torba, in šli na drugo stran sveta. Raziskovati okuse Indije.

Knjiga vas bo odpeljala v svet barv, edinstvenega vonja in okusov Indije kot sva ga doživeli Beba in Hana, popotnici in raziskovalki, mati in hči, pisateljica in fotografinja. A na tej poti sva bili predvsem učenki dragocenih ljudi, ki so naju spustili v svoje kuhinje in delili z nama čudežnost svoje dežele. Recepte in občutke sva prinesli domov, jih zapisali v veganski verziji ter vso čudežno energijo popotovanja deliva z vami. Z besedo, sliko, sestavinami in predsvem z veliko srca.

Z nakupom knjige podprete slovenski izdelek in sanje dveh popotnic ter si podarite sanjski svet popotovanja.

Miklavž in drugi dobri možje letos raznašajo okrog kuharske knjige. Pravijo, da si to večina želi, ker itak smo doma in nekaj dobrega kuhamo. Ali pa vsaj prebiramo recepte in zraven sanjamo o potovanju nekam na toplo. To so takšne knjige, kjer imaš občutek, da si nekaj skuhal in pojedel, tudi če morda o tem samo bereš. Svet se je pač čez noč spremenil, vsi smo malo drugačni, tudi energija naše kuhinje.

72 veganskih receptov,
41 zgodb,
18 krajev,
118 fotografij

Jezik: slovenski ali angleški
št. strani: 131
Vezava: Trda
ISBN/EAN: 9789610146841
Mere izdelka vxš: 25 x 19,5 cm
Avtorici: Hana in Beba Splichal

Ob knjigah naročenih v decembru, vam podarimo poštnino

Ste si zaželeli nekaj sladkega?

Če ste si zaželeli nekaj sladkega, imamo za vas tudi to. Veganizirali sva mnogo klasičnih receptov, na primer čokoladno torto, palačinke in šarkelj. Lotili sva se presne potice in pit iz krhkega testa brez jajc ter potrdili znano resnico, da je vse možno, če v to verjameš.

Nekaj sladkega

Recepti za veganske sladice

Recepti za deserte brez jajc, mleka, masla, nekaj presnih sladic, nekaj brezglutenskih in takšnih, ki ne vsebujejo sladkorja.
V knjigi gredo recepti po vrsti kot letni časi in se ustavijo ob vseh prazniki, tudi božično novoletnih.

58 veganskih receptov, 73 fotografij