Beba in Hana

sva v Vili Muziki odgovorni za vse, da so kokoši zadovoljne, psi dobre volje in da mački predejo. Nekoč sva prišli, menda slučajno, in ostali, očarani nad magičnim prostorom. Od jutra do večera tkeva niti modrosti iz preteklosti v sedanjost, se učiva bivati s čim manj odpadki in verjeti v dobro. V Vili Muziki pogosto diši po kreativnosti, pravkar pečenem kruhu iz krušne peči, zdravilnem timijanu z vrta, indijskih začimbah in sladki veganski peki. Kuhava in zapisujeva recepte, objavljava in piševa kuharske in popotniške knjige. No, in tudi vodiva šolo naravnega zdravljenja.

O PROJEKTU MUZIKA

Vila Muzika Vila Muzika živi v zatišju sredi velikega vrta, umaknjena od glavne ceste, do morja je le kratek sprehod. Hiša je odprtega tipa, sprejema goste v apartmaje in skupine, ki jim je namenjena tudi meditacijska soba.

Pri načrtovanju prenove stare, dolgo zapuščene hiše je arhitektka upoštevala identiteto rezidenčne vile tržaškega morjeplovca Richarda Stefanija, ki je hišo zgradil na takrat neposeljenem griču, da bi z okna opazoval morje, ko z leti zapusti kapitanske zadolžitve. Zasnoval jo je tako, da vsak vogal hiše kaže natančno smer neba, je neke vrste kompas, ki ti pomaga tja, kamor si namenjen.

Drevesa, ki jih je zasadil, zdaj zastirajo pogled in so že prerasla hišo, vendar vonj morja in butanje valov ob obalo segajo prav v vsak kotiček. Kadar zvečer zaspiš pri odprtem oknu ali kar zunaj, pod zvezdami, te z lahkoto odnese na obalo. Vrhove cipres osvetljuje luč savudrijskega svetilnika, ki je v jasnih nočeh vidna po vsem Piranskem pa tudi Tržaškem zalivu. V takih trenutkih se zahvaljujeva mornarju in prijateljem, brez katerih ne bi zmogle. Veseli sva, da lahko vse to, kar Muzika je, lahko deliva z vami.

Pri obnovi hiše smo želeli ohraniti glamur njenih časov, vendar ji dati priložnost, da s svojimi energijami ponovno zaživi. Projekt je v prvih letih oblikovala ekipa arhitektk, krajinske arhitektke in geomanta. Ravno geomantija je odločilno prispevala, da se je hiša odprla svoji novi namembnosti.

Apartmaji

Tudi apartmaji, kjer boste nastanjeni, imajo vsak svoj značaj. Podpirali vas bodo točno tam, kjer spodbudo potrebujete. Poimenovali smo jih po barvah, ki ustrezajo njihovi prevladujoči energiji: zelen, oranžen in moder. Bivanje v zelenem apartmaju prinese razmišljanje o odnosih, spodbuja predvsem na čustvenem nivoju. Moder je umirjen, sprošča in prebuja komuniciranje. Oranžen je mogoče izmed vseh najbolj vesel. V njem se boste revitalizirali predvsem na fizičem nivoju. Zelo primeren je za starejše, tiste, ki okrevajo, in majhne otroke.

V vrtu je kar nekaj točk, kjer še posebno občutimo kvalitete prostora. Pod cedro v lepem vremenu obesimo viseče mreže in gugalnik, ki je izdelan po modelu meditacijskega stola, prinešenega iz Indije. V njem zlahka umirimo misli in se potopimo v svoj notranji ocean. Včasih mi kdo pravi: »v Muziki se počutim, kot da bi po dolgem času spet prišel domov.« To je zame največji kompliment.